August 6, 2015 Aktualno No Comments

Po zadnjih podatkih v Sloveniji zavržemo 150 tisoč ton hrane, kar je približno 72 kilogramov na prebivalca. Toliko hrane zavržemo v celi verigi proizvodnje,  v povprečnem gospodinjstvu smo odgovorni za približno tretjino zavržkov (24 kilogramov na prebivalca). Raziskava Evropske komisije je pokazala, da v evropskem gospodinjstvu na tak način vržemo stran 250 evrov letno.

Največ hrane med odpadki pristane, ker porabe hrane ne načrtujemo, kupimo in pripravimo več hrane, kot je potrebujemo, ostankov pa ne znamo s pridom izkoristiti.

Z majhnimi spremembami pri načinu, kako nakupujemo, pripravljamo in razmišljamo o hrani, lahko občutno zmanjšamo količino zavržene hrane in storimo nekaj dobrega zase, za okolje in nenazadnje tudi za našo denarnico.

Preberite si ukrepe s katerimi lahko bistveno vplivamo na zmanjšanje količine zavržene hrane:

http://www.snaga.si/zavrzena-hrana/priprava-obrokov

http://www.snaga.si/zavrzena-hrana/urejen-hladilnik

http://www.snaga.si/zavrzena-hrana/premisljen-nakup

http://www.snaga.si/zavrzena-hrana/ko-jemo-zunaj

 

Written by admin