PREPROSTE INFORMACIJE ZA ZELENO PRIHODNOST

 

Prenavljate stanovanje? Ste se naveličali starega pohištva in ga menjate z novimi kosi? Je še ohranjeno in uporabno, vendar ne veste kaj bi z njim storili. Predno se boste odsluženega pohištva znebili, razmislite o spodnjih možnostih:
 

OBNOVITE GA:

Starim, zaprašenim kosom lahko z malo domišljije podarite novo podobo. S prenovo jih spremenite v moderne dodatke, ki bodo vašemu bivalnemu prostoru dodali edinstven slog po vaših željah. Če obnove niste vešči sami ali vam za to primanjkuje časa, lahko to za vas storijo drugi. Eden izmed takšnih umetniških tandemov je Mellow Moose Station. Odsluženemu pohištvu vdahneta novo življenje ter hkrati prispevata k trajnostnemu razvoju. 

PODARITE GA:

Če imate v vašem domu staro pohištvo, ki ga ne želite obnavljati in ste odločeni, da ga zamenjate z novimi kosi, povprašajte prijatelje in sorodnike, če bi jim prišel prav. Mogoče poznajo nekoga, ki pohištvo nujno potrebuje in bi z njim opremil svoje stanovanje. Pohištvo lahko tudi podarite preko spletnega portala www.podarimo.si ali pa ga oddate Centru ponovne uporabe. S tem si boste prihranili čas in stroške z odvozom ter storili nekaj pozitivnega za okolje in družbo. 

PRODAJTE GA:

Če ima vaše pohištvo še uporabno vrednost in še ni za staro šaro, ga lahko tudi prodate preko spletnega portala www.bolha.com.  V kolikor ste v kleti ali podstrešju našli starinske kose, pa jih lahko prodate tudi na boljšjem sejmu. 

ZBIRNI CENTER

Če je pohištvo v slabem stanju in ni primerno za nadaljno uporabo, ga odpeljite v najbližji zbirni center. Enkrat letno pa vam pripada tudi pravica do brezplačnega odvoza kosovnih odpadkov. Vse potrebne informacije o kosovnih odvozih dobite pri lokalni komunalni službi.